Schadeherstel deuk in auto (stappenplan)

Hoe vervelend ook, het kan gebeuren dat er een deuk in de lak van uw auto komt.

Met de juiste middelen en wat aandacht kunt u deze schade vrij eenvoudig zelf herstellen. Belangrijk is dat u alle stappen nauwkeurig volgt. Dan weet u zeker dat uw reparatie niet van  die van een professional te onderscheiden is.

In 6 stappen leggen we onderstaand uit hoe u zelf eenvoudig een deuk in de lak van uw auto kunt herstellen.

tip: In onze webshop vindt u alle benodigde producten, met het speciale schadeherstelpakket haalt u in een keer alles in huis.

Stap 1 - schadeherstel deuk

Stap 1:

Verwijder eerst alle oude verfresten en roest. Vervolgens kunt u de plek van de deuk gladschuren.

Stap 2 - schadeherstel deuk

Stap 2:

U mengt de benodigde hoeveelheid plamuur met de harder. Dit brengt u aan in de laagdikte die u wenst. Wanneer dit is uitgehard werkt u dit af met Motip Fijnplamuur.

 
Stap 3 - schadeherstel deuk

Stap 3:

U mengt de fijnplamuur met de harder en brengt deze ook aan in de gewenste dikte. Na uitharding kunt u dit opnieuw schuren (korrel 600)

autolak krassen motip

Stap 4:

U dekt de omgeving af met afplakband en zelfklevend afdekpapier of bijvoorbeeld oude kranten en brengt de primer aan in meerdere lagen. Na uitharding schuurt u de plek met korrel 1000

motip stappenplan schadeherstel

Stap 5:

U dekt de omgeving opnieuw af (maar nu een groter gebied) en brengt de autolak in de kleur van de auto aan in meerdere dunne lagen. Voor een optimaal resultaat brengt u hierover een laag Blanke Lak aan

Stap 6 - schadeherstel deuk

Stap 6:

Na uitharding van de blanke lak (na pakweg 2 uur) verwijdert u het afplakband. U maakt de ondergrond stofvrij met een schone, droge doek. Vervolgens spuit u de ondergrond in met bijspuitverdunning tot de spuitnevel samenvloeit.