Schadeherstel gat in auto (stappenplan)

Gaten in de carrosserie van uw auto? Helaas komt het voor!

Gelukkig bent u voor het herstel niet aangewezen op een (dure) specialist maar kunt u met behulp van ons stappenplan en de juiste materialen zelf de schade herstellen.

Onderstaand leggen we in 6 eenvoudige stappen uit hoe u zelf een gat in de carrosserie van uw auto kunt herstellen en verwijzen we u graag naar de juiste producten voor een professionele oplossing.

Stap 1 - schadeherstel gat

Stap 1:

Verwijder eerst alle oude verfresten en roest. Vervolgens kunt u de plek waar het gat zit glad schuren.

Stap 2 - schadeherstel gat auto

Stap 2:

Knip de glasvezelmat op maat (met kleine overlapping). De rand van het gat smeert u in met polyesterhars waarop u de glasvezelmat aanbrengt. De mat, beginnend aan de rand, insmeren met polyesterhars. Aansluitend het glasvezelvlies aanbrengen en insmeren met polyester hars.

Let op: Na uitharding is dit alleen mechanisch schuurbaar.

Stap 3 - schadeherstel gat auto

Stap 3:

U mengt de fijnplamuur met de harder en brengt deze ook aan in de gewenste dikte. Na uitharding kunt u dit opnieuw schuren (korrel 600)

Stap 4 - schadeherstel gat auto

Stap 4:

U dekt de omgeving af en brengt de primer aan in meerdere lagen. Na uitharding schuurt u de plek met korrel 1000.

Stap 5 - schadeherstel gat auto

Stap 5:

U dekt de omgeving opnieuw af (maar nu een groter gebied) en brengt de autolak in de kleur van de auto aan in meerdere dunne lagen. Voor een optimaal resultaat brengt u hierover een laag Blanke Lak aan.

Stap 6 - schadeherstel gat auto

Stap 6:

Na uitharding van de blanke lak (na pakweg 2 uur) verwijdert u het afplakband. U maakt de ondergrond stofvrij met een schone, droge doek. vervolgens spuit u de ondergrond in met bijspuitverdunning tot de spuitnevel samenvloeit.