Schadeherstel krassen (stappenplan)

Een kras in de lak van uw auto is nooit prettig! Maar gelukkig zijn veel krassen relatief eenvoudig zelf te herstellen. Met de juiste materialen en onderstaand stappenplan herstelt u de kras zelf.

Voor een optimaal resultaat wat niet een professionele schadehersteller te onderscheiden is is het belangrijk dat u alle stappen nauwkeurig volgt. Bestel op basis van de kleurcode of kleurnaam van uw auto de autolak kleur (spuitbus) op maat. En maak ook voor de andere producten uitsluitend gebruik van hoge kwaliteit materialen en zorg voor een goede, stofvrije ruimte. 

Onderstaand leggen we u in 5 stappen uit hoe u zelf eenvoudig de lakschade als gevolg van een kras kunt herstellen.

Tip; maak het gebied waarin u de kras herstelt niet te klein, uitnevelen moet hierbinnen gebeuren om een onzichtbare overgang te creëren. 

Stap 1 - schadeherstel krassen autolak

Stap 1:

Verwijder eerst alle oude verfresten en roest. Vervolgens kunt u de plek waar de krassen zitten gladschuren.

Stap 2 - schadeherstel kras autolak

Stap 2:

U mengt de benodigde hoeveelheid Motip Fijnplamuur met de harder. Dit brengt u aan in de laagdikte die u wenst. Na uitharding schuurt u dit met schuurpapier (korrel 600)

stappenplan schadeherstel

Stap 3:

U dekt de omgeving met afplakband en zelfklevend afdekpapier of bijvoorbeeld  oude kranten en brengt primer aan in meerdere dunne lagen. Na afloop schuurt u de plek nogmaals (korrel 1000)

Stap 4 - stappenplan schadeherstel

Stap 4:

U dekt de omgeving nu ruim af. De lak brengt u aan in meerdere dunne lagen. Om overgang te voorkomen dient het uitnevelen binnen het afgeplakte gebied te gebeuren. Voor een optimaal resultaat brengt u een aflaklaag aan met Blanke Lak.

Stap 5 - schadeherstel krassen auto

Stap 5:

Na uitharding van de blanke lak verwijdert u het afplakband. De ondergrond maakt u stofvrij met een droge doek. Vervolgens spuit u de ondergrond in met bijspuitverdunning tot de spuitnevel als een film samenvalt.