Alles over Kleurcodes

Alles over kleurcodes

Hebben jullie een zwarte lakstift voor mijn Ford? Jazeker, welke kleur zwart wilt u? Huh, hoe bedoelt u, ik heb een zwarte Ford Focus…. Het klinkt misschien vreemd, maar we hebben wel duizend kleuren zwart in ons assortiment. Iedere fabrikant maakt gebruik van unieke (eigen) kleuren en soms verschillen die zelfs per type of bouwjaar van de auto. Om het belang van het gebruik van kleurcodes aan te geven vertellen we u graag alles over kleurcodes.

 

Het verschil tussen kleurcodes en kleurnamen

De kleurnaam is de mooie, fancy naam die een autofabrikant toekent aan een lakkleur. ‘Daytona Grau’ klinkt toch een stuk sexyer dan ‘LX7A’; toch hebben we het in beide gevallen over de kleur van Audi. Als we zoeken op de kleurcode vinden we de specifieke kleur, maar kijken we naar de naam ‘Daytona Grau’ dan krijgen we een hele serie kleuren (die qua naam heel veel op elkaar lijken maar toch echt een andere kleurcode kennen). In brochures heten ze allemaal Daytona Grau, maar in werkelijkheid zit er wel degelijk verschil in de kleuren. Ook een minimale afwijking (ander bouwjaar bijvoorbeeld) zorgt voor een nieuwe kleurcode, terwijl de naam vaak hetzelfde blijft.

 

Hoe bepaal je welke kleur(code) een auto heeft?

Autofabrikanten vermelden kleurcodes op diverse plaatsen op de carrosserie, en natuurlijk staan ze vermeld op de autopapieren. Omdat de fabrikant zelf bepaalt waar de kleurinformatie staat verschilt de plaats op de auto per fabrikant. Om het voor u eenvoudig te maken de juiste kleurcode te bepalen hebben we op onze website een overzicht geplaatst. Per merk vindt u hierin de meest voorkomende situaties.

Direct op zoek naar de juiste kleurcode, gebruik onze handleiding (per merk)

 

De kleurcodes, de juiste code

Fabrikanten geven kleuren een code en een makkelijker te onthouden kleurnaam. De kleurnaam is weliswaar makkelijker te onthouden, toch is deze niet uniek.. Het komt (helaas) voor dat een kleurnaam in de loop van de tijd vaker wordt gebruikt, waarbij de kleurcode wel gewijzigd is. Het is daarom heel belangrijk dat u controleert of de kleurcode van uw auto exact overeenkomt met de kleurcode zoals deze vermeld staat bij het product! Twijfelt u? Neem dan gerust contact op, samen zorgen we ervoor dat u de juiste kleur bestelt!

Stel direct een vraag over de kleurnaam/kleurcode aan onze specialist (vrijblijvend)

 

100% kleurnauwkeurigheid met de juiste kleurcode

Aan de hand van de kleurcode en het automerk maken wij uw lakstift of spuitbus op maat. In onze kleurmakerij wordt het unieke recept voor uw autolak bepaald en gaan onze medewerkers voor u aan de slag. Bij ons ontvangt u daarom 100% kleurnauwkeurigheid-garantie. Wij garanderen dat de kleur exact overeenkomt met de originele autokleur, zoals deze door de fabrikant is afgeleverd.